Op deze pagina verwijzen we u naar allerlei handige, informatieve en/of leuke websites.

Leerzame spelletjes en/of informatie

Pesten

TV en algemeen

Speciaal voor ouders

 

Leerzame spelletjes en/of informatie:

www.spelletjesplein.nl.
Op spelletjesplein.nl staan leuke en leerzame spelletjes over aardrijkskunde, biologie, Engels, geschiedenis, muziek, rekenen, sport, taal, verkeer, en nog meer! (Het is op deze site mogelijk de teksten te laten voorlezen.)

www.rekenweb.nl.
Rekenspelletjes voor kinderen van groep 2 t/m 8.

www.lereniseenmakkie.nl
Leren is een makkie.nl is een gratis site waar kinderen van de basisscholen en brugklassers worden geholpen bij het leren hoe te leren. Je kunt hier ook leervragen stellen en chatten met Leren Leren coaches.

www.leesplein.nl
Op leesplein.nl vind je alles over kinder- en jeugdboeken, schrijvers en tekenaars. Voor kinderen van 0-16 jaar én hun ouders!

www.leesfeest.nl
Op leesfeest.nl is dé kinderboekenwebsite van Nederland! De site staat vol met het laatste kinderboekennieuws, recensies, bibliografieën en columns van bekende kinderboekenschrijvers. En in "Voorproefje" kun je regelmatig alvast een stukje uit een gloednieuw boek lezen.

www.onlineklas.nl
Op deze site staan online computerprogramma's voor taal, rekenen en topografie waarmee op school of thuis geoefend kan worden.

www.minipret.nl.
Op de site van minipret.nl staan leuke spelletjes om te spelen. Deze site is goedgekeurd door Stichting de Kinderconsument.

www.proefjes.nl
Op proefjes.nl kunnen kinderen vanaf 8 jaar op een leuke manier kennis maken met natuurkunde-, scheikunde- en biologie- proefjes. Op de site staat stap voor stap hoe je een proefje moet doen.

www.knutselpagina.nl
Knutselpagina.nl is een site waarop diverse knutselplaten en kleurplaten staan die je gratis kan printen en vervolgens kan inkleuren. De site is gericht op kinderen tussen 4 en 12 jaar.

www.nijntje.nl.
Op nijntje.nl kun je boekjes kijken en luisteren en ook leuke spelletjes spelen.

www.sprookjeskrant.nl
Op sprookjeskrant.nl kun je van alles over sprookjes vinden.

 

Pesten:

www.pestweb.nl
Bij Pestweb kun je je verhaal kwijt en je vragen stellen. Ze luisteren naar je en vertellen niets door. Ze proberen samen met jou een oplossing te vinden tegen het pesten. Ze vinden niets raar en je hoeft nooit je naam te noemen.

www.kindertelefoon.nl
De kindertelefoon is er voor alle kinderen van 8 tot 18 jaar die ergens over willen praten. Op deze site kun je er alles over lezen.
 

TV en algemeen:

http://static.nos.nl/jeugdjournaal/voorpagina/index.html
Op de site van het jeugdjournaal staat al het laatste nieuws.

www.hetklokhuis.nl
Op de site van het klokhuis vind je informatie over het programma en je kunt zien over welke onderwerpen het klokhuis de komende weken gaat. Ook kun je op deze site oude afleveringen terugkijken!

www.zappelin.nl
Op de site van Zapp vind je alle programma's en kun je leuke spelletjes spelen.

www.schooltv.nl/koekeloere
Koekeloere.

www.schooltv.nl/hbb
Huisje, boompje, beestje.

www.schooltv.nl/nudn
Nieuws uit de natuur.

www.schooltv.nl/weekjournaal
School-tv weekjournaal.
 

Speciaal voor ouders:

www.lerenleren.nu
Het Nationaal Team Onderwijs (NTO) heeft tot doel het in kaart brengen en versterken van de kennis en ervaring over Leren Leren in onderwijs en opvang.

www.50tien.nl
De website van 5010 geeft informatie en advies over het onderwijs aan uw kinderen.

http://ouderspo.kennisnet.nl
Kennisnet: voor ouders met kinderen in het basisonderwijs.

www.onderwijsinspectie.nl
De Inspectie van het Onderwijs houdt toezicht op de kwaliteit van het onderwijs en valt organisatorisch onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

www.mijnkindonline.nl
Hoe begeleid je als ouder je kind op Internet? Hoe zorg je dat kinderen zorgeloos, veilig op internet vertoeven? De website 'Mijn kind online' ondersteunt ouders bij het internetgebruik door hun kinderen.

www.mediawijsheid.nl
Hoe zorg je ervoor dat het mediagebruik van je kind(eren) leuk én veilig is? Hoe pak je dat thuis aan? Mediawijsheid is meer dan alleen online veiligheid. Het is een onderdeel van de zogenaamde 21st century skills. En u heeft hierin als ouder een verantwoordelijkheid.

www.leesplein.nl
Op leesplein.nl vind je alles over kinder- en jeugdboeken, schrijvers en tekenaars. Voor kinderen van 0-16 jaar én ouders!

www.veiliglerenlezen.nl
Veilig Leren Lezen: Deze site is speciaal voor ouders van kinderen die leren lezen met Veilig leren lezen.

www.opvoedadvies.nl
Opvoedadvies: een steunpunt voor iedereen die vragen heeft over opvoeding en problemen met en bij kinderen tussen de 0 en 18 jaar.

http://ouders.startpagina.nl
Startpagina: alles op een rijtje voor ouders op het internet.

www.ouders.nl
Ouders Online: de grootste ouders-community van Nederland. Voor ouders van baby's tot en met pubers.

www.1ouder.nl
1 ouder: Een site voor alleenstaande ouders en samengestelde gezinnen.

www.jmouders.nl
Jongen/ Meisje: van peuter tot puber.

www.surfsafe.nl
www.voo.nl
www.internetwijzer-bao.nl