Pauzehap

Elke dag hebben de leerlingen rond 10 uur tijd voor de pauzehap. De leerlingen nemen hiervoor zelf eten en drinken mee naar school. 

  • Voor het drinken geldt dat wij het stimuleren dat leerlingen vooral water drinken of een andere gezonde drank. Frisdranken zijn niet toegestaan op school.
  • Voor het eten geldt dat wij gezonde voeding stimuleren en dat leerlingen altijd groente en/of fruit als pauzehap moeten meenemen (dit sluit aan bij het jaarlijkse EU schoolfruitprogramma waar wij aan deelnemen).

Lunch

Omdat wij op school werken een continurooster, wordt de lunch door alle leerlingen op school gegeten. Voor de kleuters geldt dat dit niet op de vrijdagen, zij zijn dan om 12:00 uur vrij. De leerlingen nemen zelf hun lunch mee naar school, net als de pauzehap.

  • Voor het drinken geldt hetzelfde als tijdens de pauzehap.
  • Voor het eten geldt dat wij er vanuit gaan dat de leerlingen een gezonde lunch meekrijgen en dat ze een passende hoeveelheid meekrijgen. Op school wordt er geen eten opgewarmd of bereid, dus de lunch moet direct vanuit de broodtrommel te eten zijn.

Verpakking van het eten en drinken

De scholen binnen onze gemeente stimuleren het reduceren van afval. We vinden het daarom belangrijk dat de leerlingen hun eten in een broodtrommel/bakje meekrijgen en hun drinken in een drinkbeker of -fles. Op deze manier wordt er een hoop afval bespaard. Vergeet u niet om de trommels en bekers te voorzien van een naam.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT